Saturday, 31 March 2018

PROMOSI ESP SHAKLEE

Teks:Noorhayat N Abdul Rahim

Alhamdulillah April bermula dengan Cycle baru bagi Pengedar Shaklee. Tahun baru untuk mula kumpul point untuk dapatkan trip percuma.

Apa promo pembuka cycle baru ini? Mestilah ESP yang memang menjadi rebutan ketika bulan puasa. Juga buat ibu hamil, berpantang dan menyusukan anak.

UNTUK AHLI SAHAJA!!

Beli 5 tong ESP dapat eVoucher RM50 untuk pembelian seterusnya.

Jom daftar AHLI. Saya Bantu anda mendaftar KEAHLIAN PERCUMA.

Anda layak dapat eVoucher rm50

Anda layak dapat BONUS RMXX

Anda layak beli produk dengan HARGA AHLI
.
.
.
.
.

RAHSIA MAGIK ESP TERBONGKAR

Siapakah yang sesuai dengan ESP ni???

­čî┐Ingin KURUS - Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
.
­čî┐Kurangkan KOLESTROL - Sekaligus menjaga salur darah kita
.
­čî┐Memperbaiki simptom MENAPOUSE
.
­čî┐Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
.
­čî┐Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita.
.
­čî┐Ia membantu dalam mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
.
­čî┐Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki dan fungsi Kewanitaan - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak.
.
­čî┐Kulit berseri dan anjal
.
­čî┐Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan.
.
­čî┐Pemberi tenaga segera  Membekalkan tenaga segera
.
­čî┐ Meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan.
.
­čî┐Memulihkan Pigmentasi
.
 ­čî┐Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.
.
­čî┐Memperbaiki Memori
.
­čî┐Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Berminat??

http://www.wasap.my/60173737174

Monday, 26 March 2018

Taman Buaya Melaka

Teks: Noorhayati Abdul Rahim

Sabtu lepas, sempat bawa anak-anak ke Taman Buaya Melaka. Kebetulan seminggu cuti persekolahan kami tidak pulang ke kampung dan suami pula bekerja setiap Hari termasuk hujung minggu.

Seminggu ini saya sibuk 'set up' Homestay Azaty di Lendu, kebetulan ada pelanggan telah membuat tempahan untuk 24 Mac baru ni.

Selepas selesai semua urusan berkenaan Homestay saya merancang untuk membawa anak-anak ke tempat yang Ada 'waterpark' or kolam Mandi. Pagi-pagi itu baru Saya Google terjumpalah Taman Buaya Melaka dengan harga yang berpatutan.

Untuk hujung minggu atau cuti persekolahan harga untuk dewasa ialah RM18 dan rm13 untuk kanak-kanak berusia 5 tahun ke atas.

Kami sampai on time staff Taman Buaya Melaka sedang siap-siap untuk Pertunjukan Buaya. Seronok anak-anak tengok. Aksi ngeri masuk tangan dalam mulut buaya pun ada.

Setelah selesai menonton lebih 1 jam Pertunjukan Buaya dan ular. Kemudian kami berpeluang menonton aksi buaya makan daging ayam.




Kemudian aktiviti yang paling dinantikan anak-anak mestilah berendam Kan. Tempatnya tidaklah seperti Taman tema lain. Ia simple sahaja tetapi kolamnya luas sesuailah untuk anak-anak bergembira. Ada ''slide" juga yang anak sulung Saya suka sangat. Anak-anak yang lain tidak berani.




Jadi kalau ke Taman Buaya Melaka pastikan bawa sepersalinan baju anak-anak. Rugi bayar Mahal kalau xmandi.

Ingin dapatkan produk Shaklee

0173737174

Tuesday, 20 March 2018

Aktiviti Family Day

Teks: Noorhayati Abdul Rahim


Alhamdulillah Ahad lepas berkesempatan menyertai Hari Keluarga saudara sebelah suami yang dibuat di Pantai Pengkalan Balak. Kesemua mereka tinggal di luar Melaka. Suami bekerja dan saya pergi bersama 4 anak-anak bujang saya. Kebetulan diberikan tanggungjawab untuk menguruskan sukan dewasa kami datang lebih awal pagi Ahad.

Masuk-masuk kereta perkara pertama saya buat ialah sapu Sun Blok kat kulit. Almaklumla aktiviti tepi pantai sudah pasti terbakar kulit. Pertama kali juga saya jupe sunblok SPF 50. Biasa jupe SPF 15-30 je. Punyelah bagus Produk Moisturizer Youth Shaklee tau melindungi kulit kita semampunya.

Penulisan in hanya ingin berkongsi aktiviti yang kami jalankan semasa Hari Keluarga Cucu Cicit Tok Samad ini. Kemuncak adalah Hari Ahad dan kebanyakan mereka "check in" Sabtu dan balik Isnin.

Pagi Ahad tu mereka mulakan dengan aktiviti Zumba dan bersarapan . Saya sampai selepas aktiviti Zumba. Kemudian diikuti dengan sukaneka kanak-kanak.

 Aktiviti bawa pundi kacang atas kepala
 Mencari gula-gula dalam tepung

 Dan jugak duduk atas belon sehingga pecah. Boleh tahan berani jugak anak-anak kecil ni.

Selesai sukaneka kanak-kanak dan penyampaian hadiah, aktiviti disambung dengan sukaneka dewasa.

Dimulakan dengan acara Terompah gergasi.

Acara kukur kelapa. Ha ini memang rare dan memang syiok. Kalau ada masa lebih kita kasi can warga emas tunjuk skill buat kerisik. Tapi leceh sikit kene ada dapur dan barang-barang lain seperti lesung batu dan kuali.





Acara akhir baling belon pada pasangan. Belon yang dalamnya ada air. Setiap Kali balingan pasangan akan mengundur beberapa langkah ke belakang. Peserta yang paling jauh Dan mampu menyambut belon tanpa pecah dikira pemenang.

Kemudian tengahari mereka bergotong royong masak makan tengahari. Saya hanya duduk di Pantai memerhatikan anak-anak Mandi pantai Dan bermain pasir.



Lepas makan tengahari sempat layan anak-anak main basikal comel ini. Salah seorang saudara yang menjalankan perniagaan basikal membawanya.



Sebelah malamnya diadakan makan-makan BBQ. Memang menarik program 3 Hari ini dalam merapatkan silaturrahim sesama saudara. Moga akan datang akan diadakan lagi in shaa Allah.

Ingin dapatkan produk Shaklee?
0173737174




Monday, 19 March 2018

Youth Shaklee

"Aku memang tidaktidak  apa-apa pada muka ini, cuci muka pun malas kalau keluar bedak pun tidak letak " ekeke (ayat saya sebenarnya)

Pernah kene tegur dengan kawan lelaki " Kau mekapla sikit Yat , pucat lesi muka"

Aku pun jawablah" eh en.suami I pun tidak  kisah tidak sapu apa-apa pada muka ini ha" bedak pun tidak pakai ok.

Dalam hati  (aku tidak sapu apa-apa tidaklah buruk mana, jerawat pun tiada cume gelaplah sikit,hihihi) berlagak weh.

Tapi bab mekap ini memang saya tidaklah. Setakat pakai bedak denagan lip balm sebab nak elak nampak muka seperti orang sakit sahaja. Itupun pakai pagi je kalau pakailah. Selepas amik wuduk solat ke tiada lagi nak berbedak semula.

Selepas bersalin anak no.4, adalah impian nak mula 'jaga diri' untuk kepuasan hati sendiri jelah. Yalah kalau panjang umur tahun ni dah 35 tahun. Tumpang seronok tengok kawan-kaan sebaya masih kekal cantik walaupun anak dah berderet.

Hanya konsisten suplemen Vitamin C Dan Vitamin E untuk kulit. Okla nampakla juga perubahan pada kulit. Tapi rasa macam tidak sempurna. Sebab memang target nak 'jaga diri' dan kebetulan Shaklee nak keluarkan skincare baru. Memang kutunggula. Lebih-lebih lagi teruja tengok testimoni yang dikongsi.

Xtaula memang by hook by crook aku mesti beli. Lepas beli memang ­čĺ» puas hati wehh.  Memang tidak menyesallah buat pelaburan ini.


Inilah set Youth yang saya konsisten selama sebulan ini.


WhatsApp: 
http://www.wasap.my/60173737174

Pengedar Shaklee Melaka

Pengedar Shaklee Alor Gajah, Masjid Tanah, Sungai Udang & Melaka Tengah Teks: Noorhayati Abdul Rahim Assalammuala...