Tuesday, 27 February 2018

Promosi Youth

Teks: Noorhayati Abdul Rahim



Produk Youth Shaklee akan mula dirasmikan pada March 2018. Jom kita tengok apa yang bestnya Produk Youth ini?

5 Keputusan Klinikal Tanpa Kompromi
1. 100% Vegan (semua sumber tumbuhan sahaja)
2. Hipoalergenik (tidak menyebabkan kesan alergik)
3. Non-comodegenik (tidak menyumbatkan liang pori)
4. Diuji oleh Dermatologist (Pakar kulit)
5. Diuji oleh Oftamologi(Pakar mata)

Tahukah anda apakah yang menyebabkan kepada Penuaan Sel Kulit ?

Faktor Luaran
1. Cahaya Matahari
2. Pencemaran
3. Pemakanan
4. Gaya Hidup (merokok, tidak cukup tidur dan stress)

Faktor Dalaman
1. Pembaharuan sel yang lambat
2. Kekurangan kolagen
3. Lapisan Dermis- Epidermis junction (DEJ) semakin nipis



Kulit ada 2 lapisan: Epidermis & Dermis.

Tapi antara 2 lapisan tu ada 1 Junction Barrier yang dipanggil DEJ ( Dermal-Epidermal Junction)


YOUTH SHAKLEE membantu dari segenap sudut lapisan kulit kita tau tapi bagaimana?

1. Lapisan epidermis mempunyai sel stem yang giat membahagi membentuk sel-sel baharu. Ia adalah lapisan pelindung Kulit. (Sel kulit membahagi 30-50 hari bergantung kepada faktor usia)

Bahan yang memelihara fungsi epidermis: Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.


Baris pertama titu contoh kulit bayi. Kulitnya banyak sel stem muda. tu kalu pegang kulit mereka toink-toink.


Baris kedua tu contoh kulit orang dewasa yang tidak di'rawat' menggunakan epal stem sel. Lepas hari ke 21, TIADA pertumbuhan sel menjadikan kulit yang ada itu kulit yang KUSAM sahaja.

Baris ke 3 itu kulit orang dewasa yang dirawat dengan epal stem sel.

2. Lapisan Derma-Epidermal Junction (DEJ) menghasilkan nutrien protein yang menjadi pengikat antara lapisan DEJ.
Apabila DEJ menipis menyebabkan kurangnya nutrien menjadikan kurangnya protein pengikat lapisan dermis dengan epidermis.

Jadi bahan yang memelihara fungsi lapisan DEJ: Schisandra Chinese Fruit Extract yang digunakan di Jepun, China dan Korea untuk melegakan dan menenangkan karadangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit. Ia menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

3. Lapisan Dermis memberi sokongan kepada kulit. Klagen memainkan peranan untuk keanjalan.
Bahan apakah yang membantu fugsi dermis?:  Lotus Extract yang mengaktifkan protein dalam kulit. Ia menyokong kolagen dan penghasilan kulit yang elastin.

Bahan-bahan lain dalam Youth Shaklee yang boleh melindungi kulit.
4. Muscadine Grape sejenis polifenol yang dalam proses patent melindungi  dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan klagen dan elastin.

5. Vital Repair Complex mempunyai pelbagai patent memberikan nutrien antioksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.


KEKUATAN YOUTH
1. Naturally based (Tiada buih dan bau semulajadi)

100% tumbuhan botanikal
Diuji lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak & bendasing pada setiap bahan botanikal.
Ujiannya bukan dibuat sekali tetapi 3 kali ganda berbanding yang sepatutnya.
100 000 ujian kualiti setiap tahun dilakukan
1500 bahan kimia berbahaya tidak digunakan dalam formulasi

2. Clinically Proven

Diuji oleh Dermatologist

Diuji oleh Ophtalmologist


Nak tengok testimoni Youth Shaklee klik di sini

Nak tengok rangkaian produk Youth Shaklee boleh klik di sini

Apa promosi Youth Shaklee bermula March?

Loose akan mula dijual pada May 2018 yer. Untuk kesan mengujakan dicadangkan untuk mencuba fullset yer.





Emel : noorhayatiarahim@gmail.com


Facebook : Noorhayati Abdul Rahim


Instagram : shakleemelaka_by_yatty


WhatsApp: 0173737174


Pengedar Shaklee Melaka

Monday, 26 February 2018

Testimoni Youth Shaklee

Teks: Noorhayati Abdul Rahim

Alhamdulillah sementara Youth Shaklee mendapat permintaan yang tinggi dengan testimoniYouth Shaklee yang mengujakan di sini saya kongsikan beberapa testimoni yang ada in shaaa Allah.

Orang lelaki pun tidak terkecuali mencuba set kecantikan Youth ini yer. Master Naquib umur sudah 40 an kulit nampak lebih lembap dan 'glowing' gitu.


Ada 'nur' di situ kata kawan-kawan saya.

Master Syaheera yang berumur 20 an pun nampak beza kulit semakin 'shining' selepas menggunakan produk Youth Shaklee selama sebulan.


Testimoni Pn Ng Hooi Hooi pun mengujakan. Tengok eyebag bawah mata hilang terus. Umur beliau sudah 50 an tau. Sudah berumur pun masih boleh 'repair' kulit kita. Tiada istilah dah tua-tua metabolisma dah rendah, pakai ape pun tidak jadi. Nak dapat kesan terbaik amalkan juga Vitamin C dan Vitamin E Shaklee untuk makan yer. Luar dan dalam kita jaga, in shaa Allah.


Kulit Master Nur Adilah 30 an yang kusam asalnya menggunakan Youth Shaklee sebulan sahaja dah nampak beza kulitnya yang mana lebih lembap.


Tu dia tengok kedut bawah mata Master Rozyta semakin berkurang kan. Jeragat pun semakin pudar. Ini baru sebulan guna sudah nampak kesannya. Apa-apapun perlulah konsisten yer.


Kulit muka Master Vijeyaledchumy %0 an pun sama. Nampak lebih segar dan 'confident'
Youth Shaklee produk yang bersumberkan tumbuhan dan sangat berkesan.

Sekiranya anda ingin tahu cara penggunaan set Youth Shaklee ini boleh rujuk di link ini yer.

Emel : noorhayatiarahim@gmail.com

Facebook : Noorhayati Abdul Rahim

Instagram : shakleemelaka_by_yatty

WhatsApp: 0173737174

Pengedar Shaklee Melaka

Friday, 23 February 2018

Youth Shaklee


Kredit: Noorhayati Abdul Rahim




Alhamdulillah 3 Februari lepas dapat beli satu set kecantikan Youth Shaklee. Produk baru yang bila tengok testimoninya memang sangatlah teruja . Kebetulan ada Biz Leader National Conference (BLNC) anjuran Shaklee.


Ini team kami yang sempat bergambar di Kiosk Youth. Gambar sebelum mestilah gelap nanti lepas guna Youth Shaklee barulah nampak beza gambar sebelum dan selepas. Hihihi gurau sahaja.

Di bawah inilah testimoni pertama yang buat saya teruja. Yang mana by hook by crook saya mestikan dapatkan produk ini.


Guna model warga emas okay bukan amik model yang dah cun melecun. Nampak sangat beza wajah nenek ini selepas 21 hari menggunakan Youth Shaklee.


Ini gambar baru ambil semalam. Sebelum ini produk Moisturizer belum dapat sebab masih on the way atas kapal terbang nak sampai Malaysia.
Ada 6 produk semua. Untuk hasil yang lebih auummm lebih baik guna 1 set baru kesan Look Younger Longer boleh dilihat jelas.

Saya nak kongsi cara menggunakan set Youth Shaklee ini langkah demi langkah. Semasa NBLC kami memang ditunjukkan demonstrasi penggunaan produk ini.


Langkah 1

Cuci muka dengan cleanser namanya Luminious Gel Oil Cleanser. Pencuci muka ini tiada buih tau dan memang bau semulajadi. Seriuslah sumber tumbuhan tiada chemicals. Baru cuci muka kite dah rasa kulit tegang jer. 


Langkah 2

Ada sesetengah orang dap-dap je kat kulit dengan kapas yang diletakkan toner. Perfecting Skin Toner ini saya lebih suka sapu kapas kat muka tarik semua kotoran yang telah kite cuci tadi. Warna kapas pun berubah. Masa ni memang rasa kulit lembut dan bersih sangat.


Langkah 3

Sapukan Serum, inilah ibu segala awet muda. Youth Activating Serum memang pekat tetapi tidak perlu pkai hari-hari. Saya suka pakai 2-3x seminggu bergilir dengan Radiance C+ E. Untuk mendaptkan kesan yang lebih baik boleh sapu pagi dan malam bersama krim malam.


Langkah 4

Radiance C+E saya pakai seminggu sekali tapiu kadang lebih juga. Biasa perempuan nak cepat tengok kesan kan. Radiance ini ala-ala vitamin yang kita sapu di kulit muka.  Yang warna gold tu yer. Koyakkan, yang pekat tu saya sapu di bahagian kulit muka yang bermasalah dan selebihnya campur dengan krim malam dan sapu ke seluruh muka. Mulanyer akan rase merenyam pastu ok jer. Kalau nak lagi aumm amalkan juga makan Vitamin E dan Vitamin C Shaklee. Jangan makan yang warna gold ini pulak. Ini untuk sapuan luaran sahaja. 



Langkah 5

Tidak sempat nak edit gambar. Sebab Moisturizer ni sampai paling lewat, Shaklee pos ke rumah. Ini sebagai sun protection dipakai waktu siang, selepas pakai serum boleh terus pakai Age Defense Moisturizer- SPF 50 ini.

Biasa kalau kite pakai bedak-bedak di Malaysia ini SPF 15-30 sahaja kan. Tetiba Shaklee bagi SPF 50 kan lebih power tu.  Rasa kulit dilindungi sangat. Hover x I?


Eh tau x SPF tu ape? Sun Protection Factor. Perlindungan kepada cahaya UV secara tidak langsung mengurangkan risiko kepada radiasi jahat.

SPF 15 menapis 93% sinaran UV
SPF 30 menapis 97% sinaran UV
SPF 50 menapis 98% sinaran UV

https://www.skincancer.org

Ok sebenarnya saya pun baru amik tahu..hahahha

Bermula March Shaklee akan mula dijual kepada anda. Nak lihat lebih banyak Testimoni Youth Shaklee klik di sini >>>  Testimoni Youth Shaklee

Teringin nak cuba? Hubungi sahaja saya yer.

Emel : noorhayatiarahim@gmail.com


Facebook : Noorhayati Abdul Rahim


Instagram : shakleemelaka_by_yatty


WhatsApp: 0173737174


Pengedar Shaklee Melaka

Friday, 2 February 2018

Set Kesuburan lelaki

Antara sebab berlakunya ketaksuburan di kalangan suami ialah keabnormalan morfologi sperma itu sendiri.





Disebabkan sifat morfologi (bentuk) yang tidak normal (abnormal) inilah menyebabkan persenyawaan tidak berjaya. Shaklee mencadangkan Zink Complex sebagai alternatif membantu dalam memperbaiki morfologi sperma itu sendiri.


Mungkin ramai yang pernah dengar pasal antioksida, awet muda, anti-kanser dan seangkatan dengannya. Produk antioksida ini berfungsi mengurangkan radikal bebas yang merosakkan sel kita menjadikan kulit kita cepat berkedut dan nampak tua, mudah diserang penyakit seperti kanser dan sebagainya. Dalam kesuburan lelaki pula produk antioksida membantu mengurangkan radikal bebas yang menyerang sperma sekaligus meningkatkan kesuburan lelaki.

Fungsi antioksida
Shaklee telah memperkenalkan Vitamin E sebagai produk antioksida yang membantu meningkatkan kesuburan lelaki. Ia juga berfungsi meningkatkan motiliti sperma, iaitu pergerakan sperma lebih rawak dan tidak setempat.

Baca pasal motiliti sperma lebih lagi.



Kemampuan sperma untuk bergerak lebih rawak meningkatkan kebarangkalian kejayaan persenyawaan dengan ovum. Kombinasi Vitamin E dan Selenium meningkatkat kualiti sperma dan memelihara sperma dalam keadaan yang terbaik.

Apalgi yang dicadangkan untuk kesuburan suami? Anda juga boleh mencuba Vitalea sebagai multivitamin. Kebarangkali ketidaksuburan disebabkan kekurangan nutrien tertentu. Melalui pengambilan Vitalea membantu suami dan isteri melengkapkan nutrien badan kurang atau tidak lengkap.


Bagi mendapatkan dan konsultasi anda boleh menghubungi saya di no 0173737174 (Noorhayati Abdul Rahim). Olahan di post ini adalah daripada info yang diterima semasa Bengkel Nutrisi bersama pakar pemakanan Shaklee dan ia diolah mengikut pemahaman saya dan dirujuk di laman web berkaitan.


Semua produk adalah cadangan yang tidak bertujuan untuk merawat dan didiagnosis. Sebagai orang Islam kita percaya rezeki itu Allah yang tentukan dan kita sebagai hambanya hanya berusaha dan merancang. In shaa Allah .

Youth Shaklee



Best ke best uolls?
Alhamdulillah pagi ini kami ke Sunway sempena Build Leader National Conference anjuran Shakle
Part paling best Shaklee dah open order untuk Produk Skincare Youth yang hanya akan launch on March 2018.

Kami dapat merasa dulu dan boleh collect 1 set. Tidak sabar sungguh bile tengok testimoni yang bukan diuji pada kulit model cun melecun, tapi pada nenek tua tau. Yang lagi best dapat banyak free gift lagi uolls.

#youthskincare
#setkulit
#setcantik
#kulitcun
#kosmetik
#shaklee
#shakleemelaka
#shakleealorgajah
#shakleelendu
#uitmlendu
#vitaminc
#kolagen
#pengedarshakleemelaka
#stokisshaklee
#ajimaura
#melaka
#produkshaklee
#setshaklee