Friday, 23 February 2018

Youth Shaklee


Kredit: Noorhayati Abdul Rahim




Alhamdulillah 3 Februari lepas dapat beli satu set kecantikan Youth Shaklee. Produk baru yang bila tengok testimoninya memang sangatlah teruja . Kebetulan ada Biz Leader National Conference (BLNC) anjuran Shaklee.


Ini team kami yang sempat bergambar di Kiosk Youth. Gambar sebelum mestilah gelap nanti lepas guna Youth Shaklee barulah nampak beza gambar sebelum dan selepas. Hihihi gurau sahaja.

Di bawah inilah testimoni pertama yang buat saya teruja. Yang mana by hook by crook saya mestikan dapatkan produk ini.


Guna model warga emas okay bukan amik model yang dah cun melecun. Nampak sangat beza wajah nenek ini selepas 21 hari menggunakan Youth Shaklee.


Ini gambar baru ambil semalam. Sebelum ini produk Moisturizer belum dapat sebab masih on the way atas kapal terbang nak sampai Malaysia.
Ada 6 produk semua. Untuk hasil yang lebih auummm lebih baik guna 1 set baru kesan Look Younger Longer boleh dilihat jelas.

Saya nak kongsi cara menggunakan set Youth Shaklee ini langkah demi langkah. Semasa NBLC kami memang ditunjukkan demonstrasi penggunaan produk ini.


Langkah 1

Cuci muka dengan cleanser namanya Luminious Gel Oil Cleanser. Pencuci muka ini tiada buih tau dan memang bau semulajadi. Seriuslah sumber tumbuhan tiada chemicals. Baru cuci muka kite dah rasa kulit tegang jer. 


Langkah 2

Ada sesetengah orang dap-dap je kat kulit dengan kapas yang diletakkan toner. Perfecting Skin Toner ini saya lebih suka sapu kapas kat muka tarik semua kotoran yang telah kite cuci tadi. Warna kapas pun berubah. Masa ni memang rasa kulit lembut dan bersih sangat.


Langkah 3

Sapukan Serum, inilah ibu segala awet muda. Youth Activating Serum memang pekat tetapi tidak perlu pkai hari-hari. Saya suka pakai 2-3x seminggu bergilir dengan Radiance C+ E. Untuk mendaptkan kesan yang lebih baik boleh sapu pagi dan malam bersama krim malam.


Langkah 4

Radiance C+E saya pakai seminggu sekali tapiu kadang lebih juga. Biasa perempuan nak cepat tengok kesan kan. Radiance ini ala-ala vitamin yang kita sapu di kulit muka.  Yang warna gold tu yer. Koyakkan, yang pekat tu saya sapu di bahagian kulit muka yang bermasalah dan selebihnya campur dengan krim malam dan sapu ke seluruh muka. Mulanyer akan rase merenyam pastu ok jer. Kalau nak lagi aumm amalkan juga makan Vitamin E dan Vitamin C Shaklee. Jangan makan yang warna gold ini pulak. Ini untuk sapuan luaran sahaja. 



Langkah 5

Tidak sempat nak edit gambar. Sebab Moisturizer ni sampai paling lewat, Shaklee pos ke rumah. Ini sebagai sun protection dipakai waktu siang, selepas pakai serum boleh terus pakai Age Defense Moisturizer- SPF 50 ini.

Biasa kalau kite pakai bedak-bedak di Malaysia ini SPF 15-30 sahaja kan. Tetiba Shaklee bagi SPF 50 kan lebih power tu.  Rasa kulit dilindungi sangat. Hover x I?


Eh tau x SPF tu ape? Sun Protection Factor. Perlindungan kepada cahaya UV secara tidak langsung mengurangkan risiko kepada radiasi jahat.

SPF 15 menapis 93% sinaran UV
SPF 30 menapis 97% sinaran UV
SPF 50 menapis 98% sinaran UV

https://www.skincancer.org

Ok sebenarnya saya pun baru amik tahu..hahahha

Bermula March Shaklee akan mula dijual kepada anda. Teringin nak cuba? Hubungi sahaja saya yer.

Emel : noorhayatiarahim@gmail.com


Facebook : Noorhayati Abdul Rahim


Instagram : shakleemelaka_by_yatty


WhatsApp: 0173737174


Pengedar Shaklee Melaka

Friday, 2 February 2018

Set Kesuburan lelaki

Antara sebab berlakunya ketaksuburan di kalangan suami ialah keabnormalan morfologi sperma itu sendiri.





Disebabkan sifat morfologi (bentuk) yang tidak normal (abnormal) inilah menyebabkan persenyawaan tidak berjaya. Shaklee mencadangkan Zink Complex sebagai alternatif membantu dalam memperbaiki morfologi sperma itu sendiri.


Mungkin ramai yang pernah dengar pasal antioksida, awet muda, anti-kanser dan seangkatan dengannya. Produk antioksida ini berfungsi mengurangkan radikal bebas yang merosakkan sel kita menjadikan kulit kita cepat berkedut dan nampak tua, mudah diserang penyakit seperti kanser dan sebagainya. Dalam kesuburan lelaki pula produk antioksida membantu mengurangkan radikal bebas yang menyerang sperma sekaligus meningkatkan kesuburan lelaki.

Fungsi antioksida
Shaklee telah memperkenalkan Vitamin E sebagai produk antioksida yang membantu meningkatkan kesuburan lelaki. Ia juga berfungsi meningkatkan motiliti sperma, iaitu pergerakan sperma lebih rawak dan tidak setempat.

Baca pasal motiliti sperma lebih lagi.



Kemampuan sperma untuk bergerak lebih rawak meningkatkan kebarangkalian kejayaan persenyawaan dengan ovum. Kombinasi Vitamin E dan Selenium meningkatkat kualiti sperma dan memelihara sperma dalam keadaan yang terbaik.

Apalgi yang dicadangkan untuk kesuburan suami? Anda juga boleh mencuba Vitalea sebagai multivitamin. Kebarangkali ketidaksuburan disebabkan kekurangan nutrien tertentu. Melalui pengambilan Vitalea membantu suami dan isteri melengkapkan nutrien badan kurang atau tidak lengkap.


Bagi mendapatkan dan konsultasi anda boleh menghubungi saya di no 0173737174 (Noorhayati Abdul Rahim). Olahan di post ini adalah daripada info yang diterima semasa Bengkel Nutrisi bersama pakar pemakanan Shaklee dan ia diolah mengikut pemahaman saya dan dirujuk di laman web berkaitan.


Semua produk adalah cadangan yang tidak bertujuan untuk merawat dan didiagnosis. Sebagai orang Islam kita percaya rezeki itu Allah yang tentukan dan kita sebagai hambanya hanya berusaha dan merancang. In shaa Allah .

Youth Shaklee



Best ke best uolls?
Alhamdulillah pagi ini kami ke Sunway sempena Build Leader National Conference anjuran Shakle
Part paling best Shaklee dah open order untuk Produk Skincare Youth yang hanya akan launch on March 2018.

Kami dapat merasa dulu dan boleh collect 1 set. Tidak sabar sungguh bile tengok testimoni yang bukan diuji pada kulit model cun melecun, tapi pada nenek tua tau. Yang lagi best dapat banyak free gift lagi uolls.

#youthskincare
#setkulit
#setcantik
#kulitcun
#kosmetik
#shaklee
#shakleemelaka
#shakleealorgajah
#shakleelendu
#uitmlendu
#vitaminc
#kolagen
#pengedarshakleemelaka
#stokisshaklee
#ajimaura
#melaka
#produkshaklee
#setshaklee

Sunday, 14 January 2018

CoQ-Trol Plus dan Kesuburan



Kredit: Noorhayati Abdul Rahim






"Daripada Kayuhan Sampan kepada SPEEDBOAT"
~Celine~
(Nutritionist Shaklee)







Wow ohsem. Produk CoQ-Trol Plus antara yang dicadangkan untuk kesuburan lelaki, kerana fungsinya dalam penjanaan tenaga sel. 1 biji CoQ-Trol Plus mengandungi 100 mg CoQ10 yang sangat diperlukan oleh kilang-kilang tenaga (mitokondria) dalam sel bagi penghasilan tenaga. Mitokondria ni terdapat dalam semua sel badan kita termasuk sperma (golongan lelaki jelah).





Dalam CoQ-Trol Plus terdapat Resveratrol iaitu sejenis sebatian Poliphenol yang meningkatkan kuantiti Mitokondria (kilang tenaga) di dalam sel di dalam sperma. Manakala enzim CoQ10 yang terdapat dalam mitondria ni membantu untuk 'boost' tenaga dalam sel-sel sperma.

Di dalam CoQ juga terkandung Tocopherol iaitu Vitamin E. Kita sedia tahu Vitamin E adalah suplemen terbaik untuk kesuburan lelaki. Ia meningkatkan motiliti (pergerakan) sperma dan juga meningkatkan bilangan Sperma. (sumber: Livestrong)


Kandungan CoQ-Trol Plus

CoQ-Trol Plus adalah antioksida yang memelihara sperma daripada serangan radikal bebas.


Ada yang ingin cuba CoQ-Trol Plus?

Emel : noorhayatiarahim@gmail.com

Facebook : Noorhayati Abdul Rahim

Instagram : shakleemelaka_by_yatty

WhatsApp: 0173737174

Pengedar Shaklee Melaka




Saturday, 13 January 2018

Kelebihan CoQ Trol Plus Shaklee



Kredit: Noorhayati Abdul Rahim



Alhamdulillah CoQ telah kembali. Beberapa tahun lepas pengeluarannya terhenti walaupun demand tengah tinggi. Dahulu ia dikenali sebagai CoQHealth Plus dan pada Januari 2018 ia keluar dengan formulasi baru serta nama baru iaitu CoQ-Trol Plus.

Tengoklah kandungan CoQ-Trol Plus terbaru iaitu
  • Coenzyme Q10 (100mg) >>>CoQ10 dijumpai di hampir setiap sel dalam badan, dan ia adalah antioksidan yang kuat. Antioksidan melawan zarah-zarah yang merosakkan dalam badan yang dikenali sebagai radikal bebas, yang merosakkan membran sel, merosakkan DNA, dan juga menyebabkan kematian sel. Para saintis percaya radikal bebas menyumbang kepada proses penuaan, serta beberapa masalah kesihatan, termasuk penyakit jantung dan kanser.
          Coenzyme Q10 (CoQ10) adalah bahan yang membantu mengubah makanan menjadi tenaga.
          Antioksidan, seperti CoQ10, boleh meneutralkan radikal bebas dan boleh mengurangkan atau 
          bahkan membantu mencegah beberapa kerosakan yang menyebabkannya. Sesetengah 
          penyelidik percaya bahawa CoQ10 boleh membantu dengan keadaan yang berkaitan dengan 
          jantung, kerana ia dapat meningkatkan pengeluaran tenaga dalam sel, mencegah pembentukan
          bekuan darah, dan bertindak sebagai antioksidan. 
   
          CoQ10 ini paling banyak dijumpai dalam jantung kerana jatungla organ yang paling banyak
          bekerja sejak kita dilahirkan sehinggalah kematian menjemput.
  • Resveratrol (2mg) >>> Resveratrol adalah sebahagian daripada kumpulan sebatian yang dipanggil polyphenol. Ia adalah antioksidan yang melindungi tubuh daripada kerosakan yang boleh menyebabkan anda berisiko tinggi untuk menghidap kanser dan penyakit jantung.  
          Kalau anda perasan Resveratrol juga terdapat dalam Vivix produk paling eksklusif dan high 
          demand. Sifat antioksida juga menjadikan ia sesuai sebagai produk anti-penuaan dan kesihatan
          seperti  Penyakit jantung .dengan mengurangkan keradangan, mengurangkan LDL atau 
          kolesterol "buruk". Ia jugak bertindak sebagai antikanser dengan mengawal penyebaran sel
          kanser . (sumber: WebMD)

  • Tocopherol (5mg)>>>Vitamin E atau Tocopherol membantu mengurangkan risiko katarak, kanser, jantung, dan penyakit kardiovaskular. Ia juga membantu dalam meningkatkan metabolisme dan sistem imun, serta meningkatkan daya tahan kepada penyakit.
          Vitamin E  juga membantu meningkatkan kesuburan dan kecergasan . Sekiranya diamalkan ia
          adalah agen yang menjaga salur darah kita. Salur darah yang luka boleh menyebabkan berlaku
          pengumpulan plak sekaligus berisiko menghidap stroke.

Kalau kita tengok kandungan dalam coQ ini sudah macam kita makan 3 produk serentak iaitu VIVIX, VITAMIN E DAN COQ10. Produk yang tiga ini kalau ambil single pun dah power kalau amik 3 terus perggh tak tau nak cakapla.


Apalagi kelebihan CoQTrol Plus ini ia ada sistem penyerapan ber'pattern' tahu dan Gluten-Free.


Jom kita baca apa lagi manfaat CoQ Trol Plus Shaklee pada kesihatan kita.


======================
Untuk kesihatan JANTUNG

===================
* Rawatan dan pencegahan penyakit kardiovaskular, termasuk arterosklerosis (arteri tersumbat).
* Mengurangkan kekerapan 'angina episode' dan menguatkan otot jantung.
* Tekanan darah pada pesakit dengan tekanan darah tinggi




============
Untuk KANSER
============
* Doktor telah menggunakan CoQ10 untuk merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang menerima kemoterapi. ( Sumber: National Cancer Institute)

===========
Penyakit GUSI
===========
* CoQ10 juga telah digunakan dengan keputusan yang baik untuk merawat gejala distrofi otot dan penyakit gusi.

============
Kesihatan mental
============
* Kajian makmal menunjukkan bahawa pesakit Parkinson boleh mendapat manfaat daripada coQ10 tambahan.

===========
Rawatan obesiti
===========
* Kajian menunjukkan bahawa supplemen CoQ10 boleh mengurangkan berat badan dan ia telah dicadangkan bahawa CoQ10 boleh memberi manfaat dalam rawatan pesakit dengan sindrom keletihan kronik.

========
Kesuburan
========
* CoQ10 turut dikaitkan dengan peningkatan dalam jumlah sperma dan membantu kesuburan lelaki.
  Ia melindungi sperma daripada serangan radikan bebas.

Berminat nak cuba CoQ Trol Plus?


Emel : noorhayatiarahim@gmail.com




Facebook : Noorhayati Abdul Rahim




Instagram : shakleemelaka_by_yatty




WhatsApp: 0173737174




Pengedar Shaklee Melaka

Wednesday, 15 November 2017

Syarat untuk Menderma Darah

Teks: Noorhayati Abdul Rahim


Dua minggu lepas kebetulan buka booth jualan di Expo Sihat MITC anjuran Jabatan Kesihatan Negeri Melaka (JKNM). Ada pelbagai booth dibuka oleh JKNM dan saya tertarik dengan booth khas untuk memberi peluang pengunjung menderma darah.

Seingat saya kali terakhir saya menderma darah adalah semasa belajar di UPM dahulu. Semasa muda remaja lagi. Jadi teringin pulak nak menderma darah kali ini. Saya pun berkunjung ke booth tersebut.

Soalan pertama saya tanya, "Boleh ke ibu menyusu menderma darah puan?"

Baru saya tahu ibu menyusu tidak boleh menderma darah. Ibu hamil apatah lagikan. Bukan tidak tahu tetapi tidak pernah ambil tahu sebenarnya.

Antara syarat untuk menderma darah ialah

1. Tidak mengambil antibiotik dalam tempoh seminggu  sebelum menderma darah

2. Tidak ke Luar Negara dalam tempoh sebulan

3. Wanita tidak hamil, menyusukan bayi dan dalam haid.

4. Tiada HIV

5. Sihat tubuh badan

6. Berat badan 45kg ke atas

7. Tidur cukup sekurang-kurangnya 5 jam sebelum menderma darah

8.Pendermaan darah terakhir 3 bulan sebelum

9. Tinggal di Malaysia melebihi setahun (bukan warganegara)

10. Mengambil makanan sebelum menderma darah.

11. Berumur 18 tahun ke atas


Moga info ini bermanfaat buat yang merancang untuk menderma darah, in shaa Allah.

Emel : noorhayatiarahim@gmail.com

Facebook : Noorhayati Abdul Rahim

Instagram : shakleemelaka_by_yatty

WhatsApp: 0173737174

Pengedar Shaklee Melaka

Set Ibu Hamil dan Berpantang

Teks: Noorhayati Abdul Rahim

No automatic alt text available.



Anda hamil dan berpantang?


Jom dapatkan Set ini yang boleh tahan 1 hingga ke 6 bulan.


Apa bestnya Set ini?


­čî╣Vitalea menstabilkan bacaan Hb selain sebagai sumber tenaga


­čî╣Ostematrix sebagai sumber kalsium sesuai kepada yang tidak minum susu, Mengelakkan cramp ketika hamil juga sembelit ketika berpantang.


­čî╣Vitamin B sebagai sumber Folik Asid yang mengurangkan risiko kecacatan saraf bayi dan juga melancarkan peredaran darah serta sebagai sumber tenaga ibu.


­čî╣Vitamin C meningkatkan daya tahan kepada penyakit (imunisasi) serta memberikan kulit yang cantik. Ia juga membantu memulihkan luka bagi jbu yang berpantang.


Berminat DM/ WhatsApp

0173737174


#shakleemurah

#shakleemelaka

#Shaklee

#codmelaka

#kolagenshaklee

#vivixshaklee

#Vivix

#diabetes

#setpenyusuan

#setberpantang

#sethamil

#ESPshaklee

#omegaguard

#Vitamincshaklee

#iloveshaklee

#getshakleetoday

#sihatbersamashaklee

#AuraInsta

#AuraInstaBatch10

#terapiinstagram

#igmashup

Emel : noorhayatiarahim@gmail.com


Facebook : Noorhayati Abdul Rahim


Instagram : shakleemelaka_by_yatty


WhatsApp: 0173737174


Pengedar Shaklee Melaka