Monday, 2 April 2018

Morning Sickness dengan Ginger Peppermint Shaklee

Teks: Noorhayati Abdul Rahim

Alhamdulillah feedback positif dari customer yang baru hari ketiga mengamalkan Ginger Peppermint sebabkan muntah-muntah di awal kehamilan. Rezeki customer boleh telan suplimen, cuba dan serasi syukur.

Apa yang pelanggan saya rasai?
­čĹëkurang morning sickness
­čĹëKurang nak muntah
­čĹëBadan lebih bermaya
­čĹëBuang air besar lawas

Semua dengan izin Allah saya gembira sangat dapat membantu❤️

Moga dipermudahkan customer saya sepanjang kehamilan Dan melahirkan baby comel ini nantinan shaa Allah ❤️

Apalagi kelebihan Ginger Peppermint Shaklee ini?


Kalau anda ingin amalkan detox pun boleh cuba Ginger Peppermint ini. Saya pernah turun 4kg sebelum hamil anak ke 4 dengan detox program 7 Hari. Jaga portion makan. Pastikan anda tidak berada di khalayak ramai apabila makan Ginger Peppermint sebab ia memang membantu mengeluarkan  angin yang kasar-kasar itu. 

Memang rasa ringan sangat badan Masa Saya Mula amalkan. Jangan risau ia hanya bersumberkan tumbuhan. Rasa berangin kerana daun pudina dan halia yang Kita memang sedia tahu membantu untuk membuang angin badan.


Nak cuba produk Shaklee?

http://www.wasap.my/60173737174

Saturday, 31 March 2018

PROMOSI ESP SHAKLEE

Teks:Noorhayat N Abdul Rahim

Alhamdulillah April bermula dengan Cycle baru bagi Pengedar Shaklee. Tahun baru untuk mula kumpul point untuk dapatkan trip percuma.

Apa promo pembuka cycle baru ini? Mestilah ESP yang memang menjadi rebutan ketika bulan puasa. Juga buat ibu hamil, berpantang dan menyusukan anak.

UNTUK AHLI SAHAJA!!

Beli 5 tong ESP dapat eVoucher RM50 untuk pembelian seterusnya.

Jom daftar AHLI. Saya Bantu anda mendaftar KEAHLIAN PERCUMA.

Anda layak dapat eVoucher rm50

Anda layak dapat BONUS RMXX

Anda layak beli produk dengan HARGA AHLI
.
.
.
.
.

RAHSIA MAGIK ESP TERBONGKAR

Siapakah yang sesuai dengan ESP ni???

­čî┐Ingin KURUS - Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
.
­čî┐Kurangkan KOLESTROL - Sekaligus menjaga salur darah kita
.
­čî┐Memperbaiki simptom MENAPOUSE
.
­čî┐Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
.
­čî┐Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita.
.
­čî┐Ia membantu dalam mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
.
­čî┐Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki dan fungsi Kewanitaan - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak.
.
­čî┐Kulit berseri dan anjal
.
­čî┐Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan.
.
­čî┐Pemberi tenaga segera  Membekalkan tenaga segera
.
­čî┐ Meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan.
.
­čî┐Memulihkan Pigmentasi
.
 ­čî┐Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.
.
­čî┐Memperbaiki Memori
.
­čî┐Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Berminat??

http://www.wasap.my/60173737174

Monday, 26 March 2018

Taman Buaya Melaka

Teks: Noorhayati Abdul Rahim

Sabtu lepas, sempat bawa anak-anak ke Taman Buaya Melaka. Kebetulan seminggu cuti persekolahan kami tidak pulang ke kampung dan suami pula bekerja setiap Hari termasuk hujung minggu.

Seminggu ini saya sibuk 'set up' Homestay Azaty di Lendu, kebetulan ada pelanggan telah membuat tempahan untuk 24 Mac baru ni.

Selepas selesai semua urusan berkenaan Homestay saya merancang untuk membawa anak-anak ke tempat yang Ada 'waterpark' or kolam Mandi. Pagi-pagi itu baru Saya Google terjumpalah Taman Buaya Melaka dengan harga yang berpatutan.

Untuk hujung minggu atau cuti persekolahan harga untuk dewasa ialah RM18 dan rm13 untuk kanak-kanak berusia 5 tahun ke atas.

Kami sampai on time staff Taman Buaya Melaka sedang siap-siap untuk Pertunjukan Buaya. Seronok anak-anak tengok. Aksi ngeri masuk tangan dalam mulut buaya pun ada.

Setelah selesai menonton lebih 1 jam Pertunjukan Buaya dan ular. Kemudian kami berpeluang menonton aksi buaya makan daging ayam.




Kemudian aktiviti yang paling dinantikan anak-anak mestilah berendam Kan. Tempatnya tidaklah seperti Taman tema lain. Ia simple sahaja tetapi kolamnya luas sesuailah untuk anak-anak bergembira. Ada ''slide" juga yang anak sulung Saya suka sangat. Anak-anak yang lain tidak berani.




Jadi kalau ke Taman Buaya Melaka pastikan bawa sepersalinan baju anak-anak. Rugi bayar Mahal kalau xmandi.

Ingin dapatkan produk Shaklee

0173737174

Tuesday, 20 March 2018

Aktiviti Family Day

Teks: Noorhayati Abdul Rahim


Alhamdulillah Ahad lepas berkesempatan menyertai Hari Keluarga saudara sebelah suami yang dibuat di Pantai Pengkalan Balak. Kesemua mereka tinggal di luar Melaka. Suami bekerja dan saya pergi bersama 4 anak-anak bujang saya. Kebetulan diberikan tanggungjawab untuk menguruskan sukan dewasa kami datang lebih awal pagi Ahad.

Masuk-masuk kereta perkara pertama saya buat ialah sapu Sun Blok kat kulit. Almaklumla aktiviti tepi pantai sudah pasti terbakar kulit. Pertama kali juga saya jupe sunblok SPF 50. Biasa jupe SPF 15-30 je. Punyelah bagus Produk Moisturizer Youth Shaklee tau melindungi kulit kita semampunya.

Penulisan in hanya ingin berkongsi aktiviti yang kami jalankan semasa Hari Keluarga Cucu Cicit Tok Samad ini. Kemuncak adalah Hari Ahad dan kebanyakan mereka "check in" Sabtu dan balik Isnin.

Pagi Ahad tu mereka mulakan dengan aktiviti Zumba dan bersarapan . Saya sampai selepas aktiviti Zumba. Kemudian diikuti dengan sukaneka kanak-kanak.

 Aktiviti bawa pundi kacang atas kepala
 Mencari gula-gula dalam tepung

 Dan jugak duduk atas belon sehingga pecah. Boleh tahan berani jugak anak-anak kecil ni.

Selesai sukaneka kanak-kanak dan penyampaian hadiah, aktiviti disambung dengan sukaneka dewasa.

Dimulakan dengan acara Terompah gergasi.

Acara kukur kelapa. Ha ini memang rare dan memang syiok. Kalau ada masa lebih kita kasi can warga emas tunjuk skill buat kerisik. Tapi leceh sikit kene ada dapur dan barang-barang lain seperti lesung batu dan kuali.





Acara akhir baling belon pada pasangan. Belon yang dalamnya ada air. Setiap Kali balingan pasangan akan mengundur beberapa langkah ke belakang. Peserta yang paling jauh Dan mampu menyambut belon tanpa pecah dikira pemenang.

Kemudian tengahari mereka bergotong royong masak makan tengahari. Saya hanya duduk di Pantai memerhatikan anak-anak Mandi pantai Dan bermain pasir.



Lepas makan tengahari sempat layan anak-anak main basikal comel ini. Salah seorang saudara yang menjalankan perniagaan basikal membawanya.



Sebelah malamnya diadakan makan-makan BBQ. Memang menarik program 3 Hari ini dalam merapatkan silaturrahim sesama saudara. Moga akan datang akan diadakan lagi in shaa Allah.

Ingin dapatkan produk Shaklee?
0173737174




Monday, 19 March 2018

Youth Shaklee

"Aku memang tidaktidak  apa-apa pada muka ini, cuci muka pun malas kalau keluar bedak pun tidak letak " ekeke (ayat saya sebenarnya)

Pernah kene tegur dengan kawan lelaki " Kau mekapla sikit Yat , pucat lesi muka"

Aku pun jawablah" eh en.suami I pun tidak  kisah tidak sapu apa-apa pada muka ini ha" bedak pun tidak pakai ok.

Dalam hati  (aku tidak sapu apa-apa tidaklah buruk mana, jerawat pun tiada cume gelaplah sikit,hihihi) berlagak weh.

Tapi bab mekap ini memang saya tidaklah. Setakat pakai bedak denagan lip balm sebab nak elak nampak muka seperti orang sakit sahaja. Itupun pakai pagi je kalau pakailah. Selepas amik wuduk solat ke tiada lagi nak berbedak semula.

Selepas bersalin anak no.4, adalah impian nak mula 'jaga diri' untuk kepuasan hati sendiri jelah. Yalah kalau panjang umur tahun ni dah 35 tahun. Tumpang seronok tengok kawan-kaan sebaya masih kekal cantik walaupun anak dah berderet.

Hanya konsisten suplemen Vitamin C Dan Vitamin E untuk kulit. Okla nampakla juga perubahan pada kulit. Tapi rasa macam tidak sempurna. Sebab memang target nak 'jaga diri' dan kebetulan Shaklee nak keluarkan skincare baru. Memang kutunggula. Lebih-lebih lagi teruja tengok testimoni yang dikongsi.

Xtaula memang by hook by crook aku mesti beli. Lepas beli memang ­čĺ» puas hati wehh.  Memang tidak menyesallah buat pelaburan ini.


Inilah set Youth yang saya konsisten selama sebulan ini.


WhatsApp: 
http://www.wasap.my/60173737174

Tuesday, 27 February 2018

Promosi Youth

Teks: Noorhayati Abdul Rahim



Produk Youth Shaklee akan mula dirasmikan pada March 2018. Jom kita tengok apa yang bestnya Produk Youth ini?

5 Keputusan Klinikal Tanpa Kompromi
1. 100% Vegan (semua sumber tumbuhan sahaja)
2. Hipoalergenik (tidak menyebabkan kesan alergik)
3. Non-comodegenik (tidak menyumbatkan liang pori)
4. Diuji oleh Dermatologist (Pakar kulit)
5. Diuji oleh Oftamologi(Pakar mata)

Tahukah anda apakah yang menyebabkan kepada Penuaan Sel Kulit ?

Faktor Luaran
1. Cahaya Matahari
2. Pencemaran
3. Pemakanan
4. Gaya Hidup (merokok, tidak cukup tidur dan stress)

Faktor Dalaman
1. Pembaharuan sel yang lambat
2. Kekurangan kolagen
3. Lapisan Dermis- Epidermis junction (DEJ) semakin nipis



Kulit ada 2 lapisan: Epidermis & Dermis.

Tapi antara 2 lapisan tu ada 1 Junction Barrier yang dipanggil DEJ ( Dermal-Epidermal Junction)


YOUTH SHAKLEE membantu dari segenap sudut lapisan kulit kita tau tapi bagaimana?

1. Lapisan epidermis mempunyai sel stem yang giat membahagi membentuk sel-sel baharu. Ia adalah lapisan pelindung Kulit. (Sel kulit membahagi 30-50 hari bergantung kepada faktor usia)

Bahan yang memelihara fungsi epidermis: Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.


Baris pertama titu contoh kulit bayi. Kulitnya banyak sel stem muda. tu kalu pegang kulit mereka toink-toink.


Baris kedua tu contoh kulit orang dewasa yang tidak di'rawat' menggunakan epal stem sel. Lepas hari ke 21, TIADA pertumbuhan sel menjadikan kulit yang ada itu kulit yang KUSAM sahaja.

Baris ke 3 itu kulit orang dewasa yang dirawat dengan epal stem sel.

2. Lapisan Derma-Epidermal Junction (DEJ) menghasilkan nutrien protein yang menjadi pengikat antara lapisan DEJ.
Apabila DEJ menipis menyebabkan kurangnya nutrien menjadikan kurangnya protein pengikat lapisan dermis dengan epidermis.

Jadi bahan yang memelihara fungsi lapisan DEJ: Schisandra Chinese Fruit Extract yang digunakan di Jepun, China dan Korea untuk melegakan dan menenangkan karadangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit. Ia menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

3. Lapisan Dermis memberi sokongan kepada kulit. Klagen memainkan peranan untuk keanjalan.
Bahan apakah yang membantu fugsi dermis?:  Lotus Extract yang mengaktifkan protein dalam kulit. Ia menyokong kolagen dan penghasilan kulit yang elastin.

Bahan-bahan lain dalam Youth Shaklee yang boleh melindungi kulit.
4. Muscadine Grape sejenis polifenol yang dalam proses patent melindungi  dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan klagen dan elastin.

5. Vital Repair Complex mempunyai pelbagai patent memberikan nutrien antioksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.


KEKUATAN YOUTH
1. Naturally based (Tiada buih dan bau semulajadi)

100% tumbuhan botanikal
Diuji lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak & bendasing pada setiap bahan botanikal.
Ujiannya bukan dibuat sekali tetapi 3 kali ganda berbanding yang sepatutnya.
100 000 ujian kualiti setiap tahun dilakukan
1500 bahan kimia berbahaya tidak digunakan dalam formulasi

2. Clinically Proven

Diuji oleh Dermatologist

Diuji oleh Ophtalmologist


Nak tengok testimoni Youth Shaklee klik di sini

Nak tengok rangkaian produk Youth Shaklee boleh klik di sini

Apa promosi Youth Shaklee bermula March?

Loose akan mula dijual pada May 2018 yer. Untuk kesan mengujakan dicadangkan untuk mencuba fullset yer.





Emel : noorhayatiarahim@gmail.com


Facebook : Noorhayati Abdul Rahim


Instagram : shakleemelaka_by_yatty


WhatsApp: 0173737174


Pengedar Shaklee Melaka

Monday, 26 February 2018

Testimoni Youth Shaklee

Teks: Noorhayati Abdul Rahim

Alhamdulillah sementara Youth Shaklee mendapat permintaan yang tinggi dengan testimoniYouth Shaklee yang mengujakan di sini saya kongsikan beberapa testimoni yang ada in shaaa Allah.

Orang lelaki pun tidak terkecuali mencuba set kecantikan Youth ini yer. Master Naquib umur sudah 40 an kulit nampak lebih lembap dan 'glowing' gitu.


Ada 'nur' di situ kata kawan-kawan saya.

Master Syaheera yang berumur 20 an pun nampak beza kulit semakin 'shining' selepas menggunakan produk Youth Shaklee selama sebulan.


Testimoni Pn Ng Hooi Hooi pun mengujakan. Tengok eyebag bawah mata hilang terus. Umur beliau sudah 50 an tau. Sudah berumur pun masih boleh 'repair' kulit kita. Tiada istilah dah tua-tua metabolisma dah rendah, pakai ape pun tidak jadi. Nak dapat kesan terbaik amalkan juga Vitamin C dan Vitamin E Shaklee untuk makan yer. Luar dan dalam kita jaga, in shaa Allah.


Kulit Master Nur Adilah 30 an yang kusam asalnya menggunakan Youth Shaklee sebulan sahaja dah nampak beza kulitnya yang mana lebih lembap.


Tu dia tengok kedut bawah mata Master Rozyta semakin berkurang kan. Jeragat pun semakin pudar. Ini baru sebulan guna sudah nampak kesannya. Apa-apapun perlulah konsisten yer.


Kulit muka Master Vijeyaledchumy %0 an pun sama. Nampak lebih segar dan 'confident'
Youth Shaklee produk yang bersumberkan tumbuhan dan sangat berkesan.

Sekiranya anda ingin tahu cara penggunaan set Youth Shaklee ini boleh rujuk di link ini yer.

Emel : noorhayatiarahim@gmail.com

Facebook : Noorhayati Abdul Rahim

Instagram : shakleemelaka_by_yatty

WhatsApp: 0173737174

Pengedar Shaklee Melaka