Friday, 23 February 2018

Youth Shaklee


Kredit: Noorhayati Abdul Rahim




Alhamdulillah 3 Februari lepas dapat beli satu set kecantikan Youth Shaklee. Produk baru yang bila tengok testimoninya memang sangatlah teruja . Kebetulan ada Biz Leader National Conference (BLNC) anjuran Shaklee.


Ini team kami yang sempat bergambar di Kiosk Youth. Gambar sebelum mestilah gelap nanti lepas guna Youth Shaklee barulah nampak beza gambar sebelum dan selepas. Hihihi gurau sahaja.

Di bawah inilah testimoni pertama yang buat saya teruja. Yang mana by hook by crook saya mestikan dapatkan produk ini.


Guna model warga emas okay bukan amik model yang dah cun melecun. Nampak sangat beza wajah nenek ini selepas 21 hari menggunakan Youth Shaklee.


Ini gambar baru ambil semalam. Sebelum ini produk Moisturizer belum dapat sebab masih on the way atas kapal terbang nak sampai Malaysia.
Ada 6 produk semua. Untuk hasil yang lebih auummm lebih baik guna 1 set baru kesan Look Younger Longer boleh dilihat jelas.

Saya nak kongsi cara menggunakan set Youth Shaklee ini langkah demi langkah. Semasa NBLC kami memang ditunjukkan demonstrasi penggunaan produk ini.


Langkah 1

Cuci muka dengan cleanser namanya Luminious Gel Oil Cleanser. Pencuci muka ini tiada buih tau dan memang bau semulajadi. Seriuslah sumber tumbuhan tiada chemicals. Baru cuci muka kite dah rasa kulit tegang jer. 


Langkah 2

Ada sesetengah orang dap-dap je kat kulit dengan kapas yang diletakkan toner. Perfecting Skin Toner ini saya lebih suka sapu kapas kat muka tarik semua kotoran yang telah kite cuci tadi. Warna kapas pun berubah. Masa ni memang rasa kulit lembut dan bersih sangat.


Langkah 3

Sapukan Serum, inilah ibu segala awet muda. Youth Activating Serum memang pekat tetapi tidak perlu pkai hari-hari. Saya suka pakai 2-3x seminggu bergilir dengan Radiance C+ E. Untuk mendaptkan kesan yang lebih baik boleh sapu pagi dan malam bersama krim malam.


Langkah 4

Radiance C+E saya pakai seminggu sekali tapiu kadang lebih juga. Biasa perempuan nak cepat tengok kesan kan. Radiance ini ala-ala vitamin yang kita sapu di kulit muka.  Yang warna gold tu yer. Koyakkan, yang pekat tu saya sapu di bahagian kulit muka yang bermasalah dan selebihnya campur dengan krim malam dan sapu ke seluruh muka. Mulanyer akan rase merenyam pastu ok jer. Kalau nak lagi aumm amalkan juga makan Vitamin E dan Vitamin C Shaklee. Jangan makan yang warna gold ini pulak. Ini untuk sapuan luaran sahaja. 



Langkah 5

Tidak sempat nak edit gambar. Sebab Moisturizer ni sampai paling lewat, Shaklee pos ke rumah. Ini sebagai sun protection dipakai waktu siang, selepas pakai serum boleh terus pakai Age Defense Moisturizer- SPF 50 ini.

Biasa kalau kite pakai bedak-bedak di Malaysia ini SPF 15-30 sahaja kan. Tetiba Shaklee bagi SPF 50 kan lebih power tu.  Rasa kulit dilindungi sangat. Hover x I?


Eh tau x SPF tu ape? Sun Protection Factor. Perlindungan kepada cahaya UV secara tidak langsung mengurangkan risiko kepada radiasi jahat.

SPF 15 menapis 93% sinaran UV
SPF 30 menapis 97% sinaran UV
SPF 50 menapis 98% sinaran UV

https://www.skincancer.org

Ok sebenarnya saya pun baru amik tahu..hahahha

Bermula March Shaklee akan mula dijual kepada anda. Nak lihat lebih banyak Testimoni Youth Shaklee klik di sini >>>  Testimoni Youth Shaklee

Teringin nak cuba? Hubungi sahaja saya yer.

Emel : noorhayatiarahim@gmail.com


Facebook : Noorhayati Abdul Rahim


Instagram : shakleemelaka_by_yatty


WhatsApp: 0173737174


Pengedar Shaklee Melaka

No comments:

Post a Comment